Perui inka napsó

Peruvian inca sun salt

Ár:
690 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 40 g
Bruttó egységár: 17 250 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Ez a finomítatlan, hegyvidéki forrás só (tulajdonképpen tengeri só) a perui Andok-hegységből származik.

A Machu Picchu közelében levő Maras város környékén a só kitermelése mai napig mit sem változott az inkák ideje óta. Földalatti sósvizű patakokból táplálkozó forrás vizével árasztják el a több mint 5000 - teraszosan kialakított, 10 - 30 cm mély - medencét, majd elzárják ezeket, és a nap elpárologtatja a vizet, csupán egy sóréteget hagyva hátra a medencék falán és alján.

Ez a folyamat akár hetekig is eltarthat, és a végterméke egy halvány rózsaszín árnyalatú, nagyon finom szerkezetű, lágyan sós só. Állaga kicsit a fleur de sel-re emlékeztet, ropogós, szemcsés, némileg hasonlít a hódarához. Magas az ásványi anyag tartalma, amelynek színét is köszönheti.

Nagyon tiszta só, mivel olyan szennyeződésmentes, tiszta forrásból származik, amelyik szinte 3000 m-rel a tengerszint fölött van.

Mint bármelyik só, ez a só is hordozza a sók általános tulajdonságait, amitől a legközönségesebb fajta is páratlan és egyedi: elnyomja a keserű ízt, ízfokozóként működik, felerősíti, és elmélyíti a többi ízt, pl. az édeset vagy pikánst (kiemeli a zöldségek ízét, ízt ad az egysíkú keményítős ételeknek, elmélyíti a desszertek ízét, ízesebbé teszi a gyümölcsöket, húsokat).

 

Felhasználás

Mivel ez egy sókülönlegességnek számít, származása, összetétele, színe miatt, utóízesítésre vagy asztali sóként érdemes használni.

Szórjuk foie gras-ra, carpaccio-ra, antipasti-kra, nyers ételekre, tojásra, tojásos ételekre, grillezett halra, -tenger gyümölcseire, húsokra, salátákra, friss zöldségekre, friss gyümölcsre, gyümölcssalátákra, sós lassi-ra.

Használjuk desszertsónak, pl. csokoládés- és karamelles desszertekhez, créme brulée-hez, stb.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

forrás só (tengeri só)

 

Allergének

Ez a termék tejport, földimogyorót, dióféléket, zellert, mustárt, szezámmagot, gluténtartalmú gabonaféléket, szóját is csomagoló üzemben készült, emiatt ezen allergéneket nyomokban tartalmazhatja.

 

Tárolás: Óvjuk a nedvességtől, közvetlen napfénytől és melegtől!

Származási ország: Peru

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!