Körte mostarda -jürgen langbein

Pear mostarda -jürgen langbein

Ár:
1.990 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 120 g
Bruttó egységár: 16 583 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

Körte mostarda: enyhén fűszeres, pikáns, meglepően édes, sűrű, szemcsés körtepüré, mustáraromával ízesített.

 

Mi a mostarda?

A mostarda egy Észak-Olaszországból származó, leginkább relish-hez vagy chutney-hoz hasonlítható kísérő, amelynek fő sajátossága, hogy mustárral fűszerezik, ez teszi egyedien pikánssá és enyhén csípőssé az amúgy édes, olykor savanykás árnyalatú ételkülönlegességet.

Fűszeres szirup és kandírozott egész/darabolt/pürésített gyümölcs(ök) keveréke, mustárral (mustárpor vagy mustármag) ízesítve, amit vagy kísérőként kínálnak meghatározott, elsősorban sós ételek mellé, vagy - kevésbé szokványosan - ízesítésre használnak.

Eredetileg csak főtt húsok mellé kínálták, de ma már kihagyhatatlan kísérője a sajtoknak, hideg felvágottaknak, sülthúsoknak, előételeknek stb.

Sokféle - régiónként különböző - verziója van. A legismertebb a cremonai stílusú mostarda, amely egész/nagyobbra darabolt, egyféle/többféle gyümölcsből készül, mint pl. sárgabarack, őszibarack, kiwi, körte, alma, mandarin, cseresznye, birs, füge stb. Az északkelet-olaszországi vicenzai mostarda fő összetevője a birs, darabolva vagy pürésítve, a mantovait apró, savanyú almából készítik. Az északnyugat-olaszországi piemonti mostarda sajátossága a fekete szőlőmust- és fekete szőlő-alap, amelyhez birset/körtét/fügét/szilvát stb. kevernek, és pirított mogyorót, diót, narancs- és citromhéjat adnak hozzá. A toszkán mostarda szőlőmust és kandírozott citrom keveréke; a bolognai leginkább egy vegyes gyümölcslekvárra hasonlít. A velencei és romagnai mostardához szilvát is adnak.

 

Felhasználás

Remek társítás vadhúsokhoz, bármilyen főtt húshoz vagy sülthúsokhoz, különösen zsíros fajtákhoz, hideg felvágottakhoz, kolbászokhoz (legjobb az olasz zampone, ill. cotechino mellé).

Kihagyhatatlan kísérő sajtok mellé, főleg krémes, érlelt, erős ízű sajtokkal (pl. Brie De Meux), kéksajtokkal, érlelt-markáns ízű keménysajtokkal (Pecorino Romano, Parmigiano Reggiano, Grana Padano, érlelt Asiago, Monte Veronese, Piemontese Toma), félkemény Comtéval passzol prímán.

Nagyon jó gorgonzolával töltött palacsinta, párolt zöldségek (pl. cukkini, sárgarépa, retek, édeskömény), csirkesaláta mellé, isteni gorgonzolás rizottó, pecorino ravioli kísérőjeként is.

Feldob egy egyszerű pirítóst vagy bármilyen húsos vagy sajtos szendvicset, különlegessé teszi a legunalmasabb burgert is.

Kínálható mártogatóként kenyérrudacskákhoz, crostini-hez, semleges ízű krékerekhez, desszert fronton pedig sajttorta mellé.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

kandírozott körte 60% (körte 90%, glükóz-fruktóz szirup, cukor, savasságot szabályozó anyag: E330; tartósítószer: kén-dioxid), glükóz-fruktóz szirup, víz, természetes mustáraroma, természetes aroma, antioxidáns: E300

 

Allergének

Mustárt és kén-dioxidot tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 1206 kJ/284 kcal
Zsír: 0.5 g
- amelyből telített zsírsavak: 0.4 g
Szénhidrát: 70 g
- amelyből cukrok: 53 g
Fehérje: 0 g
Só: 0.1 g

 

Tárolás: Felbontás után tároljuk hűtőben.

Származási hely: Németország

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az Ázsia Bt.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, az Ázsia Bt. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!