Citromos csirke stir fry szósz hong-kongi stílusú -lee kum kee

Hong kong style lemon chicekn stir-fry sauce -lee kum kee

Ár:
991 Ft
db

A termék adatai

Kiszerelés: 80 g
Bruttó egységár: 12 388 Ft/ kg

A termékről

 

Termékleírás

A kantoni konyha egyszerűsége és természetessége köszön vissza ebben a kantoni-nyugati fúziós, édes-savanyú ízvilágú, csirkéhez szánt citromos szószban.

Kényelmi termék 2 főre (lásd a lenti receptet), használata gyors (előkészítés 10 perc, elkészítés 15 perc), egyszerű (minimális hozzávalókat igényel) és könnyű (mindössze 3 lépés).

Megfelelő a vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is! Nem tartalmaz hozzáadott MSG-t, színezéket.

A kantoni citromos csirke és a hozzá társított citromos szósz úgy tűnik, hogy az ’50-es évek környékén jelent meg Hong Kongtea éttermeiben” (chachaanteng), ahol kantoni-nyugati fúziós ételekre specializálódtak. Főként Hong Kongban, Makaóban és Guandong tartományban terjedt el, de legnépszerűbb mégis Ausztráliában, Angliában, az Egyesült Államokban és Kanadában lett, különböző változtatásokkal.

Az eredeti változatban általában egy kiterített, egyben panírozott és bő olajban kisütött csirkemellet csíkokra vágnak, ezt leöntik egy hígabb citromos szósszal, amely sokkal komplexebb ízvilágú és kevésbé édes, mint a nyugati világban elterjedt verziók, mert a savanyú ízt nem cukorral, hanem vaníliapudingporral (custard) egyensúlyozzák ki. Kínán kívül, a nyugati országokban, ahol főleg elvitelre készítik ezt az ételt, a csirkemellet általában kisebb darabokra szeletelik, panírozzák, bő olajban sütik, és egy sűrű, ragacsos, édes, erősen citromos szósszal rázzák össze.

 

Felhasználás

Elsősorban citromos csirkéhez ajánlott, de sertésbordához, zöldségekhez, halhoz, tenger gyümölcseihez is remekül passzol, akár stir fry-ban gondolkodunk, akár grillezésben. Használható mártogatóként is falatkákhoz (pl. csirkefalatokhoz, panírozott halrudakhoz, -tenger gyümölcseihez vagy tavaszi tekercshezó), öntetként vagy éppen ételízesítőként.

Hozzávalók (2 személyre)

► 1 tasak fűszerpaszta

► 150 g csirkehúsfilé szeletek

► 4 ek búzaliszt

► 1 felvert tojás

► 250 ml sütőolaj (bő olajban sütéshez)

Elkészítés

1/ Mártsuk a csirkét a tojásba, majd a lisztbe. Süssük meg bő olajban.

2/ Szedjük ki, csöpögtessük le az olajat, majd vágjuk fel falatnyi méretre.

3/ Forrósítsuk fel a szószt, öntsük a csirkére, kínáljuk forrón.

 

Az összetevőkről

 

Összetétel

víz, cukor, édesített citromlé 12% (cukor, citromlé 30%, víz), szárított glükózszirup, sózott szilva (szilva, só), módosított kukoricakeményítő, rizsecet, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, nátrium-citrátok; ízesítés, stabilizátor: xantángumi (szójabab, búza), kurkuma

 

Allergének

Szóját, búzát tartalmaz.

 

Tápanyag-összetétel 100 g termékben

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia: 783 kJ / 184 kcal
Zsír: <0.5 g
- amelyből telített zsírsavak: <0.1 g
Szénhidrát: 45 g
- amelyből cukrok: 35 g
Fehérje: <0.5 g
Só: 1.7 g

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó.

Származási hely: Kína

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a termékinformációk pontosak legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak, így az összetevők, a tápanyagértékek, a dietetikai és allergén összetevők is. Minden esetben olvassa el a terméken található címkét, és ne hagyatkozzon kizárólag azon információkra, amelyek a weboldalon találhatóak.
Ha bármilyen kérdése van, kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a Négy égtáj ízei Kft.-vel, vagy esetlegesen a termék gyártójával.
Annak ellenére, hogy a termékinformációk rendszeresen frissítésre kerülnek, a Négy égtáj ízei Kft. nem vállal felelősséget semmilyen helytelen információért, amely azonban az Ön jogait semmilyen módon nem érinti.

 

Hasonló termékek

A kiválasztott termék a kosárba került!